Menu

Bewegend ontmoeten

Bewegingstuin

Twee nieuwe fitnesstoestellen op centrale ontmoetingsplek Sherpa

Dankzij sponsoring van het mr. Roelsefonds heeft Sherpa de vorig jaar geopende bewegings- en belevingstuin kunnen aanvullen met 2 nieuwe buiten-fitnesstoestellen: een 2-persoons pulley en een arm-rotation.

 

afbeelding
afbeelding

Eén centrale ontmoetingsplek

Twee projecten die samen kwamen, de Centrale ontmoetingplek ‘in de open lucht’ en het project Gezonde levensstijl, hebben vorig jaar geleid tot de opening van de centrale ontmoetingsplek: een plek om buiten te zijn, om elkaar te ontmoeten, om te recreëren, om te bewegen, om te revalideren, om te picknicken. Kortom, één centrale buitenruimte die uitnodigend is voor alle cliënten, medewerkers, verwanten en mensen van buiten.

Bundelen van geldstromen

De afdeling Maatschappelijke Inzet van Sherpa heeft de plek tot leven gebracht met vrijwillige inzet van diverse bedrijven.
Vanuit het project Gezonde levensstijl is verdere invulling gegeven aan het bewegingsaspect op de plek: een bewegingstuin. Naast speeltoestellen zijn er, toen ook al mede dankzij sponsoring van het mr. Roelsefonds, diverse buitenfitnesstoestellen geplaatst.

De bewegingstuin is voor jong en oud, met en zonder beperking. Bij de keuze van de fitnesstoestellen is er dan ook gekeken naar verschil in moeilijkheidsgraad, zodat er voor ieder wat wils is.

Naast de trap, crosstrainer, hiptwister en ‘Cyclone’ met één zitje (zodat aan de andere kant rolstoelgebruikers kunnen aanschuiven) zijn er nu een pulley en een arm-rotation geplaatst. Beide toestellen zijn een mooie aanvulling op de diversiteit aan toestellen in de tuin en worden zowel medisch (fysiotherapie) als recreatief als zeer nuttig en leuk ervaren.

afbeelding
afbeelding
afbeelding

Sherpa ondersteunt mensen met een beperking in de regio Gooi, Eemland en Vechtstreek.

www.sherpa.org