Financiën

Financieel kader

Ten behoeve van het beheer van het vermogen van het mr. Roelsefonds is een kader voor het financieel- en beleggingsbeleid voor 2021-2024  vastgesteld.

Duurzaam beheer

Het vermogen van het mr. Roelsefonds is belegd bij een tweetal professionele beheerders. Het fonds heeft de wens om de portefeuilles duurzamer in te richten en zal daar in 2021 onderzoek naar doen.

Private Equity

Het mr. Roelsefonds zoekt ook de komende jaren naar nieuwe en andere vormen van -maatschappelijk- rendement. Inzet van private equity om innovaties mogelijk te maken. Dit kan in de vorm van investeringsfondsen, waarin begin 2021 een eerste stap is gezet. Daarnaast door het financieel ondersteunen van innovaties van startups en scale-ups.

INZET

Het mr. Roelsefonds is in 2021 toegetreden tot de groep van investeerders in INZET. Voor het mr. Roelsefonds biedt deelname aan INZET de mogelijkheid om een deel van het vermogen te investeren in innovaties in zorg en welzijn en daarbij maatschappelijk rendement te realiseren. Lees het nieuwsbericht Mr. Roelsefonds investeert in INZET

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.