Ontstaan

Het mr. Roelsefonds is ontstaan vanuit stichting De Stolpe in Hilversum. De Stolpe was in de jaren 80 een stichting met een aantal verzorgingstehuizen in de regio Gooi- en Vechtstreek. Mede door overname van veelal noodlijdende tehuizen groeide de stichting ook buiten de regio in Nederland.

Mr. Roelse, jurist en bestuurslid van de stichting De Stolpe bedacht het idee om de erfenis van overleden bewoners, waarvoor geen nabestaanden zich gemeld hadden, te beheren in een fonds. De erfenissen werden 10 jaar zo goed mogelijk beheerd. Na deze periode, als geen nabestaanden zich hadden gemeld om aanspraak op de erfenis te maken, viel het vermogen in een apart fonds. Daarnaast werden vanuit de stichting De Stolpe fondsen opgericht voor het beheer van vastgoed.

Stichting De Stolpe is in de 90-er jaren overgegaan in de stichting De Basis. Deze is vervolgens weer gefuseerd met HilverZorg rond het jaar 2000, onder behoud van de naam HilverZorg. Deze stichting beperkte de werkzaamheden tot de regio Gooi- en Vechtstreek.

Uiteindelijk is in de beginjaren 2000 besloten de steunstichtingen op te laten gaan in het mr. Roelsefonds, dat conform de doelstellingen, initiatieven ondersteunt in de gehele Gooi- en Vechtstreek. In 2018 is de laatste steunstichting opgegaan in het mr. Roelsefonds.

De oorspronkelijke doeleinden zijn nog altijd leidend: verbetering van de zorg en vernieuwing op het gebied van zorgverlening. Het gaat om activiteiten in de zorgsector die niet door de overheid financierbaar zijn.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.