Mr. Roelsefonds investeert in INZET

Het mr. Roelsefonds treedt toe tot de groep van investeerders in INZET. Voor het mr. Roelsefonds biedt deelname aan INZET de mogelijkheid om een deel van het vermogen te investeren in innovaties in zorg en welzijn en daarbij maatschappelijk rendement te realiseren.

Het mr. Roelsefonds streeft naar behoud en waar mogelijk verbetering van de kwaliteit van leven van mensen in de Gooi- en Vechtstreek die aangewezen zijn op (langdurige) zorg en ondersteuning. Het fonds zet in op duurzame innovaties die gericht zijn op het verantwoord voorkomen en of uitstellen van intensieve zorgvragen en het verminderen van schaarste in zorg- en personele capaciteit. Deze doelstelling sluit goed aan bij de focus van INZET, een investeringsfonds voor ondernemingen dat met zorginnovaties een positieve bijdrage levert aan de levenskwaliteit van zorgbehoevenden.

Pieter Oostlander, founding partner INZET: ”Wij zijn heel blij met de participatie van het mr. Roelsefonds in INZET. Een perfecte match gezien onze missie en die van hen. We zien in de markt veel beweging, er komen steeds meer interessante start-ups bij die interessant zijn voor INZET vanwege hun positieve impact op zorgbehoevenden. Het netwerk en de ervaring van het mr. Roelsefonds zijn van grote waarde voor deze start-ups en natuurlijk voor het team van INZET.”

De participatie in INZET past goed bij de vernieuwde ambities van het mr. Roelsefonds. Vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft het fonds ervoor gekozen om vorm te geven aan een nog meer duurzaam beheer en inzet van haar middelen. Die keuze betekent dat het fonds haar middelen op een meer dienstbare maatschappelijke wijze wil beleggen, zo dicht mogelijk bij de doelstelling van het fonds. Een eerste stap daarin is de deelname aan INZET, dat de mogelijkheid biedt om een deel van het vermogen met maatschappelijke impact te investeren, precies in lijn met het doel om de kwaliteit van leven van langdurig zorgbehoevenden te verbeteren.

Simon van Veen, bestuurslid mr. Roelsefonds: “Wij zijn trots dat wij toegetreden zijn tot de groep van investeerders in INZET. Samen met een zevental andere gezondheids-, welzijns- en vermogensfondsen ondersteunen wij de doelstellingen van dit sociale investeringsfonds. Op deze manier helpen wij zorggerelateerde ondernemingen die met een vernieuwende aanpak zich inzetten om de levenskwaliteit van chronisch zorgbehoevenden te verbeteren. Wij kijken uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking met INZET. De samenwerking in de fase van oriëntatie is prima geweest. Het fonds ziet in INZET een professioneel investeringsfonds met collega fondsen als medeaandeelhouders waarmee samen het verschil gemaakt kan worden.”

Het bestuur van het mr. Roelsefonds heeft in 2019/2020 een heroriëntatie uitgevoerd op missie, strategische focus en beleidsvoornemens. Sindsdien kijkt het fonds vooral naar nieuwe kansen en mogelijkheden om nog meer een maatschappelijke bijdrage te leveren vanuit het vermogen van het mr. Roelsefonds. Daarbij kwamen zij heel snel uit bij de mogelijkheden van impact investeringen. INZET is voor het mr. Roelsefonds een logische keuze.

Meer informatie over INZET leest u op de website: https://shapingimpact.group/fondsen/inzet 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.