Positieve gezondheid

Het mr. Roelsefonds gaat een meerjarige samenwerking aan met Viore om het concept Positieve Gezondheid in te voeren. Het mr. Roelsefonds gelooft in positieve gezondheid, waarbij het niet gaat om ziek zijn maar om welzijn.

Positieve Gezondheid is een brede kijk op gezondheid. De focus ligt niet zozeer op belemmeringen, maar juist op wat mensen wél kunnen en wat voor hen belangrijk is. Het gaat om het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan.

Met de financiële steun van het mr. Roelsefonds kan Viore een regionale publiekscampagne en website over Positieve Gezondheid tot stand brengen. Het uiteindelijke doel is met samenwerkingspartners in de regio mensen in staat te stellen de regie over hun leven in eigen hand te houden en zo hun kwaliteit van leven naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen.

Viore is een hele mooie organisatie waar het mr. Roelsefonds grote waardering voor heeft. Het is knap wat zij als kleine organisatie weten te bereiken en waarmaken.
Het mr. Roelsefonds vindt samenwerking tussen organisaties belangrijk. Je hebt elkaar nodig om over de domeinen heen tot een oplossing te komen.

Lees het artikel dat de Gooi en Eemlander schreef 'Van ziek zijn, naar wel zijn'.

Bron: De Gooi en Eemlander

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.