Sherpa wint mr. Roelse Challenge voor inzet happybot Felix

Op 10 september 2020 is zorginstelling Sherpa uitgeroepen tot winnaar van de mr. Roelse Challenge 2020. Daarom ontvangt Sherpa 50.000 euro voor de inzet van happybot Felix bij diverse zorgteams van de organisatie.

Felix, een sociale robot ontwikkeld door Happybots, helpt cliënten om laagdrempelig aan te geven hoe zij zich voelen. Door te draaien aan de happybot verandert deze van kleur. De kleur staat voor een gemoedstoestand. Dit helpt cliënten, die moeite hebben om gevoelens te uiten, in de communicatie met hun naasten en begeleiders. Felix is eenvoudig in gebruik, toegankelijk en sluit goed aan bij de doelgroepen van Sherpa.

 

De challenge is door het mr. Roelsefonds gestart, om innovatie te bevorderen zodat het levensgeluk en de kwaliteit van leven wordt verbeterd van mensen die afhankelijk zijn van (langdurige) zorg. Volgens het juryberaad sluit het project van Sherpa hier goed op aan. “Wat we bij dit project goed vinden, is dat er ook goed gekeken is naar draagvlak. Felix past goed bij de doelgroepen van Sherpa, want het is eenvoudig in gebruik en je hebt snel een beeld van hoe het werkt. Dit maakt het draagvlak voor innovatie groter,” aldus de jury. Peter Meijs, directeur mr. Roelsefonds, vult aan: “Het is een ontzettend leuk project, omdat Felix op een innovatieve manier van betekenis kan zijn in het leven van cliënten van Sherpa. Daar levert het mr. Roelsefonds graag een bijdrage aan.”

“Als Sherpa zijn we enorm trots dat we mee konden doen aan deze challenge en dat we hebben kunnen laten zien dat innovatie een belangrijke rol speelt in onze zorg”, vertelt Henk Kouwenhoven, Raad van Bestuur Sherpa. “Door het winnen van dit mooie geldbedrag en de samenwerking met het mr. Roelsefonds kunnen wij ons hierin blijven ontwikkelen.”

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.