Toekenning projecten Klein Geluk 2023

Qwiek melody

Het mr. Roelsefonds zet zich in om het levensgeluk te verhogen en de kwaliteit van leven te verbeteren van mensen die langdurig en intensief gebruik maken van zorg en ondersteuning.

In de aanvraagronde Klein Geluk van 2023 van het mr. Roelsefonds is aan 8 projecten een bijdrage financiële toegekend:

 • Patiotuinen - Stichting Tergooi MC
  Door het Tergooi MC wordt een prettige, groene omgeving gecreëerd die bijdraagt aan het fysiek, mentaal en sociaal welbevinden van iedereen die in het ziekenhuis verblijft of bezoekt.
 • Qwiek melody – Vivium Zorggroep
  De grote binnentuin van De Stichtse Hof wordt steeds meer ingericht als een belevenistuin. Met de Qwiek melody wordt muziek en beweging toegevoegd aan de tuin.
 • Qwiek-up – Woonzorggroep Flora
  Voor het recent geopende woonzorgcentrum Flora biedt de Qwiek-up de mogelijkheid tot het reguleren van prikkels, hierdoor kan deze eenvoudig als zorginterventie ingezet worden op zowel individueel niveau als in groepsverband.
 • Gouden Koets Hilversum -  Stichting Gouden Dagen
  De Gouden Koets, een elektrisch voertuig gemaakt voor het rijden op de openbare weg en het fietspad, haalt en brengt ouderen in de wijk op korte ritten van deur tot deur.
 • Amaris en Vier het Leven Matinee – Amaris Zorggroep
  De Vier het Leven Matinee is een muzikale voorstelling voor oudere cliënten van de thuiszorg van Amaris die minder makkelijk zelf de deur uitgaan, of liever niet meer alleen op stap willen gaan.
 • Uit de drukte – Triade Vitree
  Met het inzetten van de 4-Senses stoel, een innovatieve, akoestische stoel waarmee omgevingsprikkels gereduceerd worden, hebben de cliënten een rustige plek in de groep.
 • Meer eigen regie MijnEigenPlan – Sherpa
  MijnEigenPlan is een digitale omgeving met informatie voor mensen met een beperking, waarop zij kunnen zien wie er werkt, welke taken er liggen, nieuwsberichten, maaltijden, spelletjes, etc. Hierdoor wordt de zelfredzaamheid van de cliënten vergroot en wordt de werkdruk voor de begeleider verlicht.
 • Het hele jaar door bewegen – Stichting Inovum
  Door fietslabyrinten te plaatsen op de afdelingen de Bloemenhof, Sleutelbloem en woongroep Veenstaete wordt het bewegen van bewoners gestimuleerd en daarmee de conditie en fysieke gezondheid verbeterd.

We zijn verheugd dat we met deze toekenningen kunnen bijdragen aan het levensgeluk en/of de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige en intensieve zorgvraag.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.